Duurzaam

Groene stroom

De Rijksoverheid heeft als doel gesteld dat in 2023 minimaal 27% van alle gebruikte energie duurzaam moet worden opgewekt.

Duurzaam opwekken betekent energie vanuit bronnen zoals wind, zonlicht of waterkracht. Deze vorm van opwekken is niet schadelijk voor het milieu en duurzame energie raakt niet op.

Zonnepanelen

De meest bekende vorm voor het opwekken van duurzame energie zijn zonnepanelen. Bij nieuwbouwprojecten is er steeds meer sprake van Nul-op-de-Meter woningen waardoor het toepassen van zonnepanelen onontkomelijk is. Bij renovatie wordt er kritisch gekeken naar het aanbrengen van duurzame energiebronnen en ook wooncorporaties laten zonnepanelen plaatsen op sociale huurwoningen.

Het elektrisch rijden

Bedrijven zijn bereid bij te dragen aan een duurzame wereld, hierdoor is het elektrisch rijden de afgelopen jaren flink toegenomen. De actieradius van elektrische voertuigen neemt toe maar uiteindelijk is het tijdig kunnen opladen een belangrijke succesfactor van het elektrisch rijden. Voldoende oplaadpunten op de eigen bedrijfslocatie alsmede bij medewerkers thuis zijn hierdoor noodzakelijk.

energiezuinige verlichting

Duurzame verlichting kenmerkt zich niet alleen door een laag energieverbruik maar tevens door een lange levensduur en minimale impact op het milieu wanneer deze vervangen dient te worden. LED is op dit moment de meest duurzame verlichting. Door het toepassen van sensoren is het mogelijk verlichting alleen actief te laten zijn op die momenten dat het daadwerkelijk nodig is.

Duurzame materialen

Als installateur werken wij met kwalitatief hoogwaardige materialen van gerenomeerde merken waarbij tijdens het productieproces zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van gerecyclede materialen. Door rekening te houden met de technische levensduur van toegepaste materialen zal er minder belasting voor het milieu ontstaan.